PIB Smart Waste management in KSA

AllOptimal lid van pib smart waste management in saoedi-arabië

Op 22 juni 2021 ondertekende de algemeen directeur van AllOptimal, de heer Spiros Kyrgiopoulos, de samenwerkingsovereenkomst met een selecte groep bedrijven in de PIB-opzet met RVO.

Het PIB, “Partners for International Business” is een door de overheid ondersteunde opzet die Nederlandse bedrijven in een publiek-private samenwerking (PPS) in staat stelt hun internationale ambities waar te maken.

Het PIB setup verbindt bedrijven en overheden uit beide landen en begeleidt het zakendoen met Saoedische bedrijven en lokale wetgeving, bij het opzetten van het nationale afvalbeleid en in de praktijk bij de toepassing in Saoedi-Arabië.

Eind dit jaar zal naar verwachting een eerste gezamenlijke activiteit plaatsvinden in Saoedi-Arabië.
De komende jaren gaan vertegenwoordigers van RVO, lokale partijen en overheden, de Nederlandse ambassade etc. samenwerken.

Overzicht deelnemende partijen:
Het Koninkrijk Saoedi-Arabië, de Nederlandse Staat samen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO), de gezamenlijke ambassades en bedrijven AllOptimal, Awect, Christiaens, Modulo Milieustraten Procomat, GeesinkNorba, Sweco en VDL Translift.

top